オムライス【Omelette Rice】

Omu Rice


オムライスもナポリタン同様、日本で創作された洋食だそうです。

*このレシピでは、炊飯器を使用します。
*This recipe uses a rice cooker.

ケチャップライス材料 (米2合分)
米 2合
玉ねぎ 1/4個 (45g)
ピーマン 1/2個 (60g)
セロリ 1本 (30g)
人参 1本 (50g)
ハム 2枚 (30g)
ケチャップ 大さじ6 (100g)
酒 or 白ワイン 大さじ1
醤油 小さじ2
バター 大さじ1 (12g)

オムライス材料 (1人分)
炊き上がったケチャップライス 130g 〜 150g
卵 2個
牛乳 大さじ2 (卵の凝固を遅らせフワフワにする)
油 適量
ケチャップ お好みで

Ketchup Rice Ingredients (2 cups rice)
2 Cups Rice
1/4 Onion (45g)
1/2 Green bell pepper (60g)
1 Rib of Celery (30g)
1 Carrot (50g)
2 Slices of Ham (30g)
6 Tbsp Ketchup (100g)
1 Tbsp Sake or White wine
2 Tsp Soy sauce
1 Tbsp Butter (12g)

Omelette Rice Ingredients (1 Serving)
130 g ~ 150 g Cooked ketchup rice
2 Eggs
2 Tbsp Milk (Makes them fluffy)
Oil
Ketchup (Optional)

作り方 Directions
① 玉ねぎ・ピーマン・セロリ・人参を粗みじん (若しくはフードプロセッサー)、ハムを切る
     Roughly chop the onion・green bell pepper・celery・carrot (or use a food processor) and cut the ham.
② 洗った米とバター以外のケチャップライスの材料を炊飯器に入れて混ぜる
     Put washed rice and all ketchup rice ingredients without butter into the rice cooker then mix.
③ 白米2合の水位ラインまで水を足し、混ぜる
     Add water to the 2 cups white rice line, then stir.
④ 普通炊きで炊飯
     Cook on regular setting.
⑤ 炊き上がったご飯にバターを加え、混ぜる
     After the rice is done, add the butter and then mix.
⑥ 卵と牛乳をボウルに入れ、よく混ぜ合わせる
     To make the omelette, mix egg and milk in a bowl.
⑦ 中火のフライパンで油を熱し、⑥を加え、半熟になるまで箸でかき混ぜながら焼く
     Preheat a frying pan with oil on medium heat, then add ⑥, then swirl the egg with chopsticks but the egg should still be runny, don’t scramble.
⑧ 卵が好みの焼き加減になったら火を止め、ケチャップライスを上に置く
  Turn off the heat when the egg is cooked to your liking, then add the ketchup rice.
⑨ ケチャップライスを卵で包む
     Wrap ketchup rice with egg.
⑩ 皿に移し、お好みでケチャップを上からかける
     Transfer to serving dish and pour ketchup (Optional) on it.

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