ナポリタン【Ketchup Spaghetti】

Naporitan


ナポリタンは、イタリア「ナポリ」発祥では無く、日本で創作された日本風パスタ料理だそうです。

材料 (3人分)
スパゲティー 240g
スライスハム 3枚 (45g)
玉ねぎ 小1個 (180g)
ピーマン アメリカンサイズ1個 (160g)
バター 大さじ2 (24g)
ケチャップ 大さじ6 (100g)
塩・こしょう お好みで
粉チーズ お好みで

Ingredients (Serves 3)
240g Spaghetti
3 Slices of Ham (45g)
1 Small Onion (180g)
1 Green bell pepper (160g)
2 Tbsp Butter (24g)
6 Tbsp Ketchup (100g)
Salt・Pepper (Optional)
Grated parmesan cheese (Optional)

作り方 Directions
① 玉ねぎ・ピーマンをスライス、ハムを切る
  Slice the onion and green bell pepper and cut the ham.
② スパゲティーを茹でる
     Boil the spaghetti.
③ フライパンでバターを熱し、①を炒める
     Preheat a frying pan with butter, add ① and stir fry.
④ ケチャップを加え、炒める
  Add the ketchup and stir.
⑤ 茹で上がったスパゲティーを加える
  Add the boiled spaghetti.
⑥ お好みで塩・胡椒を加え、皿に盛り付け、粉チーズもお好みで加える
  Add the salt・pepper (optional), transfer to serving dish and sprinkle the grated parmesan cheese (optional).

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