ラーメン【Ramen】

Ramen


重曹でスパゲティーを茹でると中華麺のようになると聞き、ラーメン用のスープレシピを考えました。
I heard that boiling spaghetti with baking soda will make it taste like ramen noodles, so I made a ramen soup recipe.

*重曹はアルミを変色させるそうなので、ステンレスなどアルミ以外の鍋を使用して下さい。
*Baking soda discolors aluminum, so use a pot other than aluminum such as stainless steel.

材料 (3人分)
水 3 qt (約2.8リットル)
食用重曹 (ベーキングソーダー) 大さじ3 
スパゲティー 300g
◆ Chicken broth 32 Fl oz 
◆ 醤油 大さじ1 ~ 3 (Chicken brothの塩分によって調整して下さい)
◆ オイスターソース 大さじ2
◆ 酒 or 白ワイン 大さじ3
◆ にんにくのすり下ろし or みじん切り 小さじ1 
胡麻油 大さじ1
黒胡椒 お好みで
トッピング お好みで

Ingredients (Serves 3)
3 qt Water 
3 Tbsp Baking soda
300g Spaghetti
◆ 32 Fl oz Chicken broth 
◆ 1 ~ 3 Tbsp Soy sauce (Adjust according to Chicken Broth's salt content)
◆ 2 Tbsp Oyster sauce
◆ 3 Tbsp Sake or White wine
◆ 1 Tsp Grated or Chopped garlic
1 Tbsp Sesame oil
Black pepper (Optional) 
Toppings (Your choice)

作り方 Directions
① アルミ以外の大きめの鍋に水を沸かし、重曹を入れる (重曹を入れる際、泡立つので注意)
     Boil water in a large pot other than aluminum and add baking soda. (Be careful when adding baking soda as it foams)
② スパゲティーを表示通りの時間で茹でる (◯分〜◯分と表示がある場合は、長い方の時間で茹でる) 茹でる際に吹きこぼれそうになったら、火を小さくする
     Boil the spaghetti using the directions time. (If there is a direction of  ◯ minutes to ◯ minutes, boil for the longer time) If it starts to boil over, reduce the heat.
③ 別の鍋に◆を入れ混ぜ、火にかける
     Put ◆ in another pot and mix and heat.
④ 茹で上がったスパゲティーを流水で洗う (重曹による苦味とヌメリを取り除く為)
     Rinse the boiled spaghetti with running water. (This remove bitterness and slime from the baking soda)
⑤ 沸騰した③に水を切った④を入れ、再び沸騰したら火を止め、胡麻油を入れる
     Put the drained ④ in the boiling ③, turn off the heat when it boils again, and add sesame oil.
⑥ 器に移し、お好みで黒胡椒・お好きなトッピングをのせる
     Transfer to a bowl and add black pepper (optional) and toppings of your choice.


*使用したChicken Broth ↓ *I used this Chicken Broth ↓


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