きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】
Kinpira Celery
作り方はレシピ「きんぴらピーマン」と一緒です。
Same directions as The 「Japanese Style Green Pepper Stir Fry」 Recipe.
材料 (3人分)
セロリ 5本 (160g)
人参 1本 (80g)
胡麻油 大さじ1
砂糖 大さじ1
酒 or 白ワイン 大さじ1
醤油 大さじ1.5
煎り胡麻 お好みで
Ingredients (Serves 3)
5 Ribs of Celery (160g)
1 Carrot (80g)
1 Tbsp Sesame Oil
1 Tbsp Sugar
1 Tbsp Sake or White wine
1.5 Tbsp Soy sauce
Roasted sesame seeds (Optional)
作り方 Directions
① セロリと人参を細切りにする
Julienne Celery and carrot.② 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を炒める
Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and stir fry.
③ しんなりしてきたら、砂糖・酒を加え、汁気が少し残る程度まで炒める
When it becomes soft, add the sugar・sake and stir fry until the sauce is reduced.