きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】

Kinpira Celery

作り方はレシピ「きんぴらピーマン」と一緒です。

材料 (3人分)
セロリ 5本 (160g)
人参 1本 (80g)
胡麻油 大さじ1
砂糖 大さじ1
酒 or 白ワイン 大さじ1
醤油 大さじ1.5
煎り胡麻 お好みで

Ingredients (Serves 3)
5 Ribs of Celery (160g)
1 Carrot (80g)
1 Tbsp Sesame Oil 
1 Tbsp Sugar 
1 Tbsp Sake or White wine
1.5 Tbsp Soy sauce
Roasted sesame seeds (Optional)

作り方 Directions
① セロリと人参を細切りにする
  Julienne Celery and carrot.
② 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を炒める
     Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and stir fry.
③ しんなりしてきたら、砂糖・酒を加え、汁気が少し残る程度まで炒める
     When it becomes soft, add the sugar・sake and stir fry until the sauce is reduced.
④ 醤油を加えて炒め、汁気が残り少なくなったら火を止める
     Add the soy sauce and stir fry then turn off the heat when the sauce is reduced.
⑤ お好みで煎り胡麻を加える
     Add the roasted sesame seeds (optional) 

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