ヒレカツ【Pork Tenderloin Cutlets】
Hire Katsu
材料 (3人分)
豚ヒレ肉 1本 (400g)
塩・胡椒
All purpose flour 大さじ2
卵 1個
パン粉 or Bread crumbs 6oz
揚げ油
ソース
ケチャップ 大さじ3
醤油 大さじ1
Ingredients (Serves 3)
1 Pork tenderloin (400g)
Salt・Pepper
2 Tbsp All purpose flour
1 Egg
6 oz Panko or Bread crumbs
Oil for frying
Sauce
3 Tbsp Ketchup
1 Tbsp Soy sauce
作り方 Directions
① 肉の水分を拭き取り、食べやすい大きさに切り、ボウルに卵を溶いておく
Wipe the moisture off the pork, then cut into bite size pieces and beat an egg in a bowl.
② 肉に塩・胡椒を振り、all purpose flourをまぶし余分な粉をはらう
Sprinkle salt・pepper on the pork, then dredge in all purpose flour and remove excess flour.
③ 溶いた卵にくぐらせ、パン粉をまぶす
Dip in beaten egg, then dredge in panko.
④ 350°Fの油で揚げ色がつくまで、若しくはフライヤーで揚げる
Deep fry in 350°F oil until golden brown or use a fryer.
⑤ ケチャップと醤油を混ぜ合わせ、出来上がったヒレカツに添える
Mix the ketchup and soy sauce and serve it with the fried pork.
*使用したパン粉 ↓ *I used this Panko ↓
This blog uses the Amazon Affiliate Program.