ズッキーニの甘酢焼き【Zucchini with Sweet Vinegar Sauce】
Zucchini no Amazu Yaki
材料 (3人分)
ズッキーニ 2本 (400g)
胡麻油 大さじ1
砂糖 大さじ1
米酢 大さじ1
醤油 大さじ2
Ingredients (Serves 3)
2 Zucchini (400g)
1 Tbsp Sesame Oil
1 Tbsp Sugar
1 Tbsp Rice vinegar
2 Tbsp Soy sauce
作り方 Directions
① ズッキーニを太い輪切りにする
Cut thick slices of zucchini.
② 砂糖・米酢・醤油を混ぜ合わせておく
Mix sugar・rice vinegar・soy sauce.
③ 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を焼く
Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and cook.
④ 焼き色がついたら返し、もう片面も焼き色がつくまで焼く
Cook until lightly brown, then turn over and cook until the other side is lightly brown as well.
⑤ ②を加え、両面に甘酢を絡ませながら焼く
Add ② then cook both sides with sauce.
⑥ 甘酢にとろみがついたら火を止める
Turn off the heat when the sauce thickens.
*使用した米酢 ↓ *I used this Rice vinegar ↓