ズッキーニの甘酢焼き【Zucchini with Sweet Vinegar Sauce】

Zucchini no Amazu Yaki


アメリカで手軽に入手できるズッキーニを使ったレシピです。

材料 (3人分)
ズッキーニ 2本 (400g)
胡麻油 大さじ1
砂糖 大さじ1
米酢 大さじ1
醤油 大さじ2

Ingredients (Serves 3)
2 Zucchini (400g)
1 Tbsp Sesame Oil
1 Tbsp Sugar
1 Tbsp Rice vinegar
2 Tbsp Soy sauce 

作り方 Directions
① ズッキーニを太い輪切りにする
  Cut thick slices of zucchini.
② 砂糖・米酢・醤油を混ぜ合わせておく
  Mix sugar・rice vinegar・soy sauce.
③ 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を焼く
     Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and cook.
④ 焼き色がついたら返し、もう片面も焼き色がつくまで焼く
     Cook until lightly brown, then turn over and cook until the other side is lightly brown as well.
⑤ ②を加え、両面に甘酢を絡ませながら焼く
     Add ② then cook both sides with sauce.
⑥ 甘酢にとろみがついたら火を止める
     Turn off the heat when the sauce thickens. 


*使用した米酢 ↓ *I used this Rice vinegar ↓

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】