抹茶プリン【Matcha Pudding】

Matcha Purin


材料 (4人分)
卵黄 4個分
抹茶 大さじ1
砂糖 50g
生クリーム 4oz
牛乳 8oz

Ingredients (Serves 4)
4 Egg yolks 
1 Tbsp Matcha powder 
50 g Sugar
4 oz Heavy cream
8 oz Milk

作り方 Directions
① 卵黄に抹茶を加えて混ぜる
     Add matcha powder to egg yolks and mix.
② ①に砂糖→生クリーム→牛乳の順に加え、その都度、泡立たないように混ぜる
     Add sugar → heavy cream → milk to ① and mix after each item, but try not to make bubbles.
③ 濾し器で②を濾し、耐熱容器に入れる
     Strain ② into heatproof cups.
④ 蒸す
  蒸し器やグリル鍋の場合 : 蒸し台と水を入れ、沸騰したら③を加え弱火で18分蒸し、火を消して5分蒸らす
     For steamer or grill pan : Put a steam rack inside, add water and boil, after boiling add ③, then low heat for 18 minutes, turn off the heat and leave for 5 minutes.
     電気圧力鍋の場合 : 蒸し台・水・③を入れ、「Steam」 「3 Minutes」 「Pressure Low」 「Keep Warm OFF」にセットし、ナチュラルリリースの後に③を取り出す
     For electric pressure cooker : Put a steam rack inside, add water and ③, then use setting with 「Steam」 「3 Minutes」 「Pressure Low」 「Keep Warm OFF」, then take out ③ after natural release.
⑤ 冷蔵庫で冷やした後、お好みで抹茶を茶漉しで振り、黒豆や小豆などをトッピングする
  After chilling in the refrigerator, sprinkle matcha powder with a strainer and serve with black beans or red beans if you like.


*使用した抹茶 ↓ *I used this Matcha powder ↓ 

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】