ペンネアラ日本酒【Penne alla Japanese Sake】

Penne alla Nihonshu

 
Penne alla vodka (ウォッカソース) を、ウォッカでは無く日本酒で作りました。
I made Penne alla vodka (vodka sauce) with Japanese sake, not vodka.

材料 (3人分)
ペンネ 300g
オリーブオイル 大さじ3
にんにくのみじん切り 小さじ2
玉ねぎ 1/2個 (170g)
日本酒 2oz
トマトソース缶 1缶 (15oz)
生クリーム 4oz
乾燥パセリ 小さじ1
塩 約小さじ1 (トマトソースの塩分によって調整して下さい)
黒胡椒 

Ingredients (Serves 3)
300g Penne
3 Tbsp  Olive oil
2 Tsp Minced garlic
1/2 Onion (170g)
2 oz Japanese sake
1 Tomato sauce can (15oz)
4 oz Heavy cream 
1 Tsp Dried parsley 
About 1 Tsp Salt (Adjust according to the salt content of the tomato sauce)
Black pepper

作り方 Directions
① 玉ねぎをみじん切りにする
     Chop the onion.
② フライパンにオリーブオイルとにんにくを入れ、弱火で熱する
     Put the olive oil and garlic in the frying pan and heat on low.
③ にんにくの香りが立ってきたら玉ねぎを加え、中火で炒める
  When you can smell the garlic add the onion and heat on medium, then stir.
④ 玉ねぎがしんなりしてきたら、日本酒を加える
     When onion becomes soft, add Japanese sake.
⑤ 日本酒が沸騰したらトマトソース・パセリ・塩を加え、弱火で20分程煮る
     When the sake is boiling, add tomato sauce・parsley・salt, then simmer for about 20 minutes.
⑥ ソースを煮る間に、ペンネを茹でる
     Boil penne while the sauce is cooking.
⑦ ⑤に生クリームを加え、沸騰したら火を止める
     Add heavy cream to ⑤, then turn off the heat when it boils.
⑧ ⑦に茹で上がったペンネを加え、黒胡椒と塩(足りなければ)で味を整える
     Add boiled penne to ⑦ and season with black pepper and salt (if not enough).

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