イワシの蒲焼き丼【Sardine bowl】

Iwashi no Kabayaki Don


イワシ缶を使用し、蒲焼風にしました。
This tastes like Kabayaki except it uses a sardine can instead.

材料 (3人分)
イワシ缶 2缶 (オリーブオイル漬け)
◆ 砂糖 大さじ1
◆ みりん 大さじ2
◆ 醤油 大さじ3
◆ 酒 or 白ワイン 大さじ3
炊き上がったご飯 適量
刻み海苔 お好みで
青ねぎ お好みで

Ingredients (Serves 3)
2 Sardine can (in olive oil)
◆ 1 Tbsp Sugar
◆ 2 Tbsp Mirin 
◆ 3 Tbsp Soy sauce
◆ 3 Tbsp Sake or White wine
Cooked rice
Shredded Nori seaweed (Optional)
Green onion (Optional)

*使用したイワシ缶 ↓ *I used this Sardine can ↓

作り方 Directions
① イワシの大きい骨も食べられるが、気になる場合は取り除く
     Remove large bones if you prefer, but they are edible.
② フライパンに◆を入れて熱し、砂糖が溶けたらオイルを除いたイワシを加える
     Put ◆ in a frying pan and heat it, then add sardines without oil when the sugar has melted.
③ 5分程熱し、タレにとろみがついたら火を止める
     Cook it for about 5 minutes and turn off the heat when the sauce thickens.
④ 炊き上がったご飯を器に入れ、その上からタレをかける
     Put the cooked rice in a bowl and pour some of the sauce on it.
⑤ ④の上に刻み海苔をのせる (お好みで)
     Place shredded nori seaweed on top of  ④. (Optional)
⑥ イワシをのせ、 (お好みで) 青ねぎを散らす
     Place sardines on top of the rice and add green onions (Optional).

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