鮭のホイル焼き【Grilled Salmon in Foil】
Sake no Foil Yaki
材料 (1人分)
鮭の切り身 1切れ
塩 一つまみ
胡椒 一つまみ
マッシュルーム 1個 ~ 2個
バター 大さじ1/2 (6g)
青ねぎ お好みで
手作りポン酢 or 市販のポン酢 適量
Ingredients (For 1 Serving)
1 Salmon fillet
1 Pinch of Salt
1 Pinch of Pepper
1 to 2 Mushrooms
1/2 Tbsp Butter (6g)
Green onion (Optional)
As needed Homemade Ponzu or Commercially available Ponzu sauce
作り方 Directions
① 鮭に塩を振り、10分程置き水気を拭き取る
Sprinkle salt on the salmon, leave it for about 10 minutes, then wipe off the moisture.
② アルミホイルの上に、鮭 → 胡椒 → マッシュルーム → バターの順に置く
Place salmon → pepper → mushrooms → butter on aluminum foil in this order.
③ ②をアルミホイルで包み、天板に乗せ、オーブン400°Fで約15分焼く
Wrap ② in aluminum foil, place it on the baking sheet, then bake it in the oven at 400°F for about 15 minutes.
④ 中まで火が通っていたら皿に移し、お好みで刻んだ青ねぎを散らし、ポン酢を添える When it's heated thoroughly, transfer it to a plate, then sprinkle chopped green onions (optional), and serve it with Ponzu.
This blog uses the Amazon Affiliate Program.