鮭のホイル焼き【Grilled Salmon in Foil】

Sake no Foil Yaki


材料 (1人分)
鮭の切り身 1切れ
塩 一つまみ
胡椒 一つまみ
マッシュルーム 1個 ~ 2個
バター 大さじ1/2 (6g)
青ねぎ お好みで
手作りポン酢 or 市販のポン酢 適量

Ingredients (For 1 Serving)
1 Salmon fillet
1 Pinch of Salt
1 Pinch of Pepper 
1 to 2 Mushrooms
1/2 Tbsp Butter (6g)
Green onion (Optional)
As needed Homemade Ponzu or Commercially available Ponzu sauce

作り方 Directions
① 鮭に塩を振り、10分程置き水気を拭き取る
     Sprinkle salt on the salmon, leave it for about 10 minutes, then wipe off the moisture.
② アルミホイルの上に、鮭 → 胡椒 → マッシュルーム → バターの順に置く
     Place salmon → pepper → mushrooms → butter on aluminum foil in this order.
③ ②をアルミホイルで包み、天板に乗せ、オーブン400°Fで約15分焼く
     Wrap ② in aluminum foil, place it on the baking sheet, then bake it in the oven at 400°F for about 15 minutes.
④ 中まで火が通っていたら皿に移し、お好みで刻んだ青ねぎを散らし、ポン酢を添える
  When it's heated thoroughly, transfer it to a plate, then sprinkle chopped green onions (optional), and serve it with Ponzu.


This blog uses the Amazon Affiliate Program.

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】