胡瓜の酢の物【Vinegared Cucumber】
Kyuuri no Sunomono
Persian Cucumberは日本の胡瓜に近い食感だと思います。
I think Persian Cucumbers have a texture similar to Japanese Cucumbers.
材料 (3人分)
Persian Cucumber 8oz (0.5 lb)
塩 小さじ1
砂糖 大さじ1/2
米酢 大さじ1
煎り胡麻 お好みで
Ingredients (Serves 3)
8 oz Persian Cucumber (0.5 lb)
1 Tsp Salt
1/2 Tbsp Sugar
1 Tbsp Rice vinegar
Roasted sesame seeds (Optional)
作り方 Directions
① 胡瓜を薄く輪切り、若しくはスライサーで切る
Thinly slice the cucumber or use a slicer.
② 塩を入れて揉み、10分程置いてから水気を絞る
Add salt and massage, leave for about 10 minutes and squeeze to remove excess water.
③ 砂糖と米酢を入れ、混ぜ合わせる
Add sugar and rice vinegar, then mix.
④ お好みで炒り胡麻を振る
Sprinkle roasted sesame seeds (optional).
*使用した米酢 ↓ *I used this Rice vinegar ↓
This blog uses the Amazon Affiliate Program.