胡瓜の酢の物【Vinegared Cucumber】

Kyuuri no Sunomono


Persian Cucumberは日本の胡瓜に近い食感だと思います。
I think Persian Cucumbers have a texture similar to Japanese Cucumbers.

材料 (3人分)
Persian Cucumber 8oz (0.5 lb)
塩 小さじ1
砂糖 大さじ1/2
米酢 大さじ1
煎り胡麻 お好みで

Ingredients (Serves 3)
8 oz Persian Cucumber (0.5 lb)
1 Tsp Salt
1/2 Tbsp Sugar
1 Tbsp Rice vinegar
Roasted sesame seeds (Optional)

作り方 Directions
① 胡瓜を薄く輪切り、若しくはスライサーで切る
     Thinly slice the cucumber or use a slicer.
② 塩を入れて揉み、10分程置いてから水気を絞る
     Add salt and massage, leave for about 10 minutes and squeeze to remove excess water.
③ 砂糖と米酢を入れ、混ぜ合わせる
     Add sugar and rice vinegar, then mix.
④ お好みで炒り胡麻を振る
     Sprinkle roasted sesame seeds (optional).


*使用した米酢 ↓ *I used this Rice vinegar ↓


This blog uses the Amazon Affiliate Program.

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】