鶏もも肉のみりん焼き【Grilled Mirin Chicken Thigh】

Torimomoniku no Mirinyaki


材料 (2人分)
鶏もも肉 1パウンド (454g)
塩 小さじ1
みりん 大さじ1
黒胡椒 お好みで

Ingredients (Serves 2)
1 Pound Chicken thigh (454g)
1 Tsp Salt 
1 Tbsp Mirin
Black pepper (Optional)

作り方 Directions
① 鶏肉に余分な脂や筋があれば取り除き、食べやすい大きさに切る
     Remove any excess fat and sinew from the chicken and cut into pieces that are easy to eat.
② 塩を振り10分程置き、ペーパータオルで鶏肉の水気を拭き取る
     Sprinkle salt and leave about 10 minutes, then wipe the moisture off the chicken with a paper towel.
③ 熱したフライパンで両面を焼き中まで火を通す (ノンスティックフライパンの場合、油不要)
     Preheat a frying pan and heat thoroughly on both sides. (Oil is not necessary if using a nonstick pan)
④ みりんを加え鶏肉全体に絡め、焦げ目がついたら火を止める
     Add mirin and coat the chicken, then turn off the heat when it gets charred.
⑤ お好みで黒胡椒を振り、皿に盛る
     Sprinkle black pepper (optional) and serve on a plate.

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