イワシの味噌煮【Sardine with Miso Sauce】

Iwashi no Misoni


アメリカで手軽に入手できるイワシ缶を使います。

材料 (3人分)
イワシ缶 (オリーブオイル漬け) 2缶
味噌 大さじ1
砂糖 大さじ1
酒 大さじ1
水 大さじ4
醤油 小さじ2
生姜のすり下ろし or みじん切り 小さじ1

Ingredients (Serves 3)
2 Sardine cans (in olive oil)
1 Tbsp Miso
1 Tbsp Sugar
1 Tbsp Sake
4 Tbsp Water
2 Tsp Soy sauce
1 Tsp Grated or chopped ginger


*使用したイワシ缶 ↓ *I used this Sardine can ↓


作り方 Directions
① イワシの大きい骨も食べられるが、気になる場合は取り除く
     Remove large bones if you prefer, but they are edible. 
② イワシ以外の材料をフライパンに入れ、中火で煮立たせる
     Put ingredients other than sardines in a frying pan and boil over medium heat.
③ 沸騰したらイワシを加え、煮汁にとろみがついたら (3分程) 火を止める
     When it boils, add the drained sardines then turn off the heat when the sauce thickens (about 3 minutes). 
④ 皿に盛り付け、お好みで針生姜をのせる
     Serve on a plate and add ginger if you like.


*使用したMinced ginger ↓ *I used this Minced ginger ↓

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】