イワシの味噌煮【Sardine with Miso Sauce】
Iwashi no Misoni
材料 (3人分)
イワシ缶 (オリーブオイル漬け) 2缶
味噌 大さじ1
砂糖 大さじ1
酒 大さじ1
水 大さじ4
醤油 小さじ2
生姜のすり下ろし or みじん切り 小さじ1
Ingredients (Serves 3)
2 Sardine cans (in olive oil)
1 Tbsp Miso
1 Tbsp Sugar
1 Tbsp Sake
4 Tbsp Water
2 Tsp Soy sauce
1 Tsp Grated or chopped ginger
*使用したイワシ缶 ↓ *I used this Sardine can ↓
作り方 Directions
① イワシの大きい骨も食べられるが、気になる場合は取り除く
Remove large bones if you prefer, but they are edible.
② イワシ以外の材料をフライパンに入れ、中火で煮立たせる
Put ingredients other than sardines in a frying pan and boil over medium heat.
③ 沸騰したらイワシを加え、煮汁にとろみがついたら (3分程) 火を止める
When it boils, add the drained sardines then turn off the heat when the sauce thickens (about 3 minutes).
④ 皿に盛り付け、お好みで針生姜をのせる
Serve on a plate and add ginger if you like.
*使用したMinced ginger ↓ *I used this Minced ginger ↓