日本酒プリン【Japanese Sake Pudding】

Nihonshu Purin


材料 (4人分)
卵黄 4個分
砂糖 50g
生クリーム アメリカの1/2カップ 
牛乳 アメリカの2/3カップ
日本酒 アメリカの1/3カップ 

Ingredients (Serves 4)
4 Egg yolks 
50 g Sugar
1/2 Cup Heavy cream
2/3 Cup Milk
1/3 Cup Japanese sake

作り方 Directions
① 卵黄に砂糖を加えて混ぜる
     Add sugar to egg yolks and mix.
② ①に生クリーム→牛乳→日本酒の順に加え、その都度、泡立たないように混ぜる
     Add heavy cream → milk → Japanese sake to ① and mix after each item, but try not to make bubbles.
③ 濾し器で②を濾し、耐熱容器に入れる
     Strain ② into heatproof cups.
④ 蒸す
  蒸し器やグリル鍋の場合 : 蒸し台と水を入れ、沸騰したら③を加え弱火で18分蒸し、火を消して5分蒸らす
     For steamer or grill pan : Put a steam rack inside, add water and boil, after boiling add ③, then low heat for 18 minutes, turn off the heat and leave for 5 minutes.
     電気圧力鍋の場合 : 蒸し台・水・③を入れ、「Steam」 「3 Minutes」 「Pressure Low」 「Keep Warm OFF」にセットし、ナチュラルリリースの後に③を取り出す
     For electric pressure cooker : Put a steam rack inside, add water and ③, then use setting with 「Steam」 「3 Minutes」 「Pressure Low」 「Keep Warm OFF」, then take out ③ after natural release.
④ 冷蔵庫で冷やす
     Chill in the refrigerator.

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