アメリカでも入手しやすい食材で作る和食中心のレシピブログ
【The recipes in this blog are centered around Japanese food (Washoku) and made with ingredients that are easily available in the USA.】
アボカドとトマトのわさび醤油和え【Avocado and Tomato with Wasabi Soy Sauce】
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Avocado to Tomato no Wasabi Joyu Ae
材料 (アボカド1個分)
アボカド 1個
トマト 5oz (約140g)
◆ 練りわさび 小さじ1/2
◆ みりん 小さじ1/2
◆ 胡麻油 大さじ1/2
◆ 醤油 大さじ1
Ingredients (For 1 Avocado)
1 Avocado
5 oz Tomatoes (About 140g)
◆ 1/2 Tsp Wasabi paste
◆ 1/2 Tsp Mirin
◆ 1/2 Tbsp Sesame oil
◆ 1 Tbsp Soy sauce
作り方 Directions
① アボカドとトマトを食べやすい大きさに切る
Cut avocado and tomatoes into pieces that are easy to eat.
Hiyashi Chuka *冷やし中華は日本発祥だそうです。 *アメリカで入手しやすいスパゲティーニとタヒニ(胡麻ペースト)を使用します。 *重曹はアルミを変色させるそうなので、ステンレスなどアルミ以外の鍋を使用して下さい。 *Baking soda discolors aluminum, so use a pot other than aluminum such as stainless steel. 材料 (3人分) 水 3 qt (約2.8リットル) 食用重曹 (ベーキングソーダー) 大さじ3 スパゲティーニ (スパゲティーでも) 270g お好みのトッピング (胡瓜・ハム・錦糸卵など) タレ タヒニ (胡麻ペースト) 大さじ3 酢 大さじ3 醤油 大さじ3.5 砂糖 大さじ1 胡麻油 大さじ1 Ingredients (Serves 3) 3 qt Water 3 Tbsp Baking soda 270g Spaghettini or Spaghetti Toppings (Cucumber・Ham・Egg) Sauce 3 Tbsp Tahini (Sesame paste) 3 Tbsp Vinegar 3.5 Tbsp Soy sauce 1 Tbsp Sugar 1 Tbsp Sesame oil 作り方 Directions ① タレの材料をよく混ぜ合わせる Mix the sauce ingredients well. ② アルミ以外の大きめの鍋に水を沸かし、重曹を入れる (重曹を入れる際、泡立つので注意) Boil water in a large pot other than aluminum and add baking soda. (Be careful when adding baking soda as it foams) ③ スパゲティーニを表示より2分長く茹で、吹きこぼれそうになったら、火を小さくする Boil the spaghettini 2 minutes longer than using the directions time. If it starts to boil ov...
Kinpira Celery 作り方は レシピ「きんぴらピーマン」 と一緒です。 Same directions as The 「Japanese Style Green Pepper Stir Fry」 Recipe . 材料 (3人分) セロリ 5本 (160g) 人参 1本 (80g) 胡麻油 大さじ1 砂糖 大さじ1 酒 or 白ワイン 大さじ1 醤油 大さじ1.5 煎り胡麻 お好みで Ingredients (Serves 3) 5 Ribs of Celery (160g) 1 Carrot (80g) 1 Tbsp Sesame Oil 1 Tbsp Sugar 1 Tbsp Sake or White wine 1.5 Tbsp Soy sauce Roasted sesame seeds (Optional) 作り方 Directions ① セロリと人参を細切りにする Julienne Celery and carrot. ② 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を炒める Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and stir fry. ③ しんなりしてきたら、砂糖・酒を加え、汁気が少し残る程度まで炒める When it becomes soft, add the sugar・sake and stir fry until the sauce is reduced. ④ 醤油を加えて炒め、汁気が残り少なくなったら火を止める Add the soy sauce and stir fry then turn off the heat when the sauce is reduced. ⑤ お好みで煎り胡麻を加える Add the roasted sesame seeds (optional)