アメリカでも入手しやすい食材で作る和食中心のレシピブログ
【The recipes in this blog are centered around Japanese food (Washoku) and made with ingredients that are easily available in the USA.】
アボカドとトマトのわさび醤油和え【Avocado and Tomato with Wasabi Soy Sauce】
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
Avocado to Tomato no Wasabi Joyu Ae
材料 (アボカド1個分)
アボカド 1個
トマト 5oz (約140g)
◆ 練りわさび 小さじ1/2
◆ みりん 小さじ1/2
◆ 胡麻油 大さじ1/2
◆ 醤油 大さじ1
Ingredients (For 1 Avocado)
1 Avocado
5 oz Tomatoes (About 140g)
◆ 1/2 Tsp Wasabi paste
◆ 1/2 Tsp Mirin
◆ 1/2 Tbsp Sesame oil
◆ 1 Tbsp Soy sauce
作り方 Directions
① アボカドとトマトを食べやすい大きさに切る
Cut avocado and tomatoes into pieces that are easy to eat.
Coffee Jelly 珈琲ゼリーは日本発祥だそうです 材料 (4人分) 水 2oz ゼラチン 0.25oz (7g) 珈琲 16oz 砂糖 大さじ3 (40g) Coffee creamer 4oz Ingredients (Serves 4) 2oz Water 0.25oz (7g) Gelatin 16oz Coffee 3 Tbsp (40g) Sugar 4oz Coffee creamer 作り方 Directions ① ゼラチンを水でふやかす Soften the gelatin with water. ② 熱い珈琲に①と砂糖を加えて混ぜる Add hot coffee to ① and sugar then mix. ③ 容器に入れ、冷蔵庫で冷やす Into cups then chill in the refrigerator. ④ お好みのCoffee creamerをかける Serve with your favorite coffee creamer. *使用したゼラチン↓ *I used this Gelatin ↓
Tori Tsukune Hamburg *Breast Chickenの挽肉はパサパサするので、お薦めしません。 *I don`t recommend using Ground Breast Chicken as it is dry. 材料 (3人分) ◆ 鶏挽肉 1パウンド (454g) ◆ 青ねぎ 3本 (50g) ◆ 卵 1個 ◆ 生姜のすり下ろし 小さじ1 ◆ 塩 小さじ1/2 酒 or 白ワイン 50ml (蒸し焼き用) タレ 砂糖 大さじ1.5 みりん 大さじ2 酒 or 白ワイン 大さじ3 醤油 大さじ3 生姜のすり下ろし 小さじ1 Ingredients (Serves 3) ◆ 1 Pound Ground chicken (454g) ◆ 3 Green onions (50g) ◆ 1 Egg ◆ 1 Tsp Grated ginger ◆ 1/2 Tsp Salt 50 ml Sake or White wine (Use when steaming) Sauce 1.5 Tbsp Sugar 2 Tbsp Mirin 3 Tbsp Sake or White wine 3 Tbsp Soy sauce 1 Tsp Grated ginger 作り方 Directions ① 青ねぎを小口切りにする Chop the green onions. ② ◆をボウルに入れ、よく混ぜた後、丸める Combine ◆ in a bowl and mix well, then make patties. ③ 中火に熱したフライパンで焼く (ノンスティックフライパンの場合、油不要) Preheat a frying pan on medium heat and cook. (Oil is not necessary if using a nonstick pan) ④ 焼き色がついたら返し、もう片面も焼き色がつくまで焼く Cook until lightly brown, then turn over and cook until the other side is lightly brown as well. ⑤ 酒...
Kinpira Celery 作り方は レシピ「きんぴらピーマン」 と一緒です。 Same directions as The 「Japanese Style Green Pepper Stir Fry」 Recipe . 材料 (3人分) セロリ 5本 (160g) 人参 1本 (80g) 胡麻油 大さじ1 砂糖 大さじ1 酒 or 白ワイン 大さじ1 醤油 大さじ1.5 煎り胡麻 お好みで Ingredients (Serves 3) 5 Ribs of Celery (160g) 1 Carrot (80g) 1 Tbsp Sesame Oil 1 Tbsp Sugar 1 Tbsp Sake or White wine 1.5 Tbsp Soy sauce Roasted sesame seeds (Optional) 作り方 Directions ① セロリと人参を細切りにする Julienne Celery and carrot. ② 胡麻油を中火のフライパンで熱し、①を炒める Put the sesame oil in the frying pan and heat on medium, add ① and stir fry. ③ しんなりしてきたら、砂糖・酒を加え、汁気が少し残る程度まで炒める When it becomes soft, add the sugar・sake and stir fry until the sauce is reduced. ④ 醤油を加えて炒め、汁気が残り少なくなったら火を止める Add the soy sauce and stir fry then turn off the heat when the sauce is reduced. ⑤ お好みで煎り胡麻を加える Add the roasted sesame seeds (optional)