味噌ラーメン【Miso Ramen】

Miso Ramen


*麺の茹で方は、レシピ「ラーメン」と一緒です。
*How to boil the noodles is the same as The 「Ramen」 Recipe.

*重曹はアルミを変色させるそうなので、ステンレスなどアルミ以外の鍋を使用して下さい。
*Baking soda discolors aluminum, so use a pot other than aluminum such as stainless steel.

材料 (3人分)
水 3 qt (約2.8リットル)
食用重曹 (ベーキングソーダー) 大さじ3 
スパゲティー 300g
◆ Chicken broth 32 Fl oz 
◆ 味噌 大さじ3
◆ 酒 or 白ワイン 大さじ3
◆ オイスターソース 大さじ1
◆ 醤油 大さじ1
◆ にんにくのすり下ろし or みじん切り 小さじ1 
胡麻油 大さじ1 
塩 Chicken brothの塩分によって調整して下さい
黒胡椒 お好みで
トッピング お好みで

Ingredients (Serves 3)
3 qt Water
3 Tbsp Baking soda
300g Spaghetti
◆ 32 Fl oz Chicken broth 
◆ 3 Tbsp Miso 
◆ 3 Tbsp Sake or White wine 
◆ 1 Tbsp Oyster sauce
◆ 1 Tbsp Soy sauce
◆ 1 Tsp Grated or Chopped garlic
1 Tbsp Sesame oil
Salt (Adjust according to Chicken Broth's salt content)
Black pepper (Optional) 
Toppings (Your choice)

作り方 Directions
① アルミ以外の大きめの鍋に水を沸かし、重曹を入れる (重曹を入れる際、泡立つので注意)
     Boil water in a large pot other than aluminum and add baking soda. (Be careful when adding baking soda as it foams)
② スパゲティーを表示通りの時間で茹でる (◯分〜◯分と表示がある場合は、長い方の時間で茹でる) 茹でる際に吹きこぼれそうになったら、火を小さくする
     Boil the spaghetti using the directions time. (If there is a direction of  ◯ minutes to ◯ minutes, boil for the longer time) If it starts to boil over, reduce the heat.
③ 別の鍋に◆を入れ混ぜ、火にかける
     Put ◆ in another pot and mix and heat.
④ 茹で上がったスパゲティーを流水で洗う (重曹による苦味とヌメリを取り除く為)
     Rinse the boiled spaghetti with running water. (This remove bitterness and slime from the baking soda)
⑤ 沸騰した③に水を切った④を入れ、再び沸騰したら火を止め、胡麻油を入れる
     Put the drained ④ in the boiling ③, turn off the heat when it boils again, and add sesame oil.
⑥ 器に移し、お好みで黒胡椒・お好きなトッピングをのせる
     Transfer to a bowl and add black pepper (optional) and toppings of your choice.

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】