抹茶クリスピーライスチョコ【Matcha Chocolate with Crispy Rice】
Matcha Crispy Rice Choco
材料 (3人分)
ホワイトチョコレート 150g
抹茶 小さじ2
Rice crisps 15g
Ingredients (Serves 3)
150g White chocolate
2 Tsp Matcha powder
Rice crisps 15g
作り方 Directions
① ホワイトチョコレートを約50°C (122°F) で湯煎、若しくは電子レンジで数回に分けて徐々に溶かす
Melt white chocolate over a Bain-marie with about 50°C (122°F) or melt it in the microwave little by little.
② ①に抹茶を混ぜる
Mix matcha powder with ①.
③ ②にrice crispsを混ぜ、型に入れる(チョコレートが引っ付く可能性のある容器には、ワックスペーパーやクッキングシートを使用)
Mix rice crisps in ② and put it in a mold. (Use wax paper or parchment paper for containers where chocolate may stick)
④ トッピングを加えたい場合は、チョコレートが固まらないうちにのせる
If you want to add toppings, put it on before the chocolate hardens.
⑤ 冷蔵庫で冷やして固める
Refrigerate until it hardens.
*使用したRice crispsとトッピング ↓ *I used this Rice crisps and Topping ↓