焼き鳥丼【Chicken Bowl】

Yakitori Don


アメリカで入手しやすい西洋ネギ (Leek) を使い、焼き鳥風にしました。
I used Leeks, which are easily available in the USA to make it Yakitori style.

材料 (3人分)
鶏もも肉 1/2パウンド (227g)
西洋ネギ (Leek) 1本
塩 少々
◆ 砂糖 大さじ1.5
◆ みりん 大さじ2
◆ 醤油 大さじ3
◆ 酒 or 白ワイン 大さじ3
炊き上がったご飯 適量
刻み海苔 お好みで

Ingredients (Serves 3)
1/2 Pound Chicken thigh (227g) 
1 Leek
Salt
◆ 1.5 Tbsp Sugar
◆ 2 Tbsp Mirin 
◆ 3 Tbsp Soy sauce
◆ 3 Tbsp Sake or White wine
Cooked rice
Shredded Nori seaweed (Optional)

作り方 Directions
① 鶏肉に余分な脂や筋があれば取り除き、西洋ネギと鶏肉を食べやすい大きさに切る
     Remove any excess fat and sinew from the chicken, then cut the chicken and leek into easy to eat pieces.
② 鶏肉に塩を振り10分程置き、ペーパータオルで水気を拭き取る
     Sprinkle salt on the chicken and leave for about 10 minutes, then wipe the moisture off with a paper towel.
③ 中火で熱したフライパンで、西洋ネギと鶏肉に焦げ目がつくまで焼く (ノンスティックフライパンの場合、油不要)
     Preheat a frying pan on medium heat and cook until leek and chicken gets charred. (Oil is not necessary if using a nonstick pan)
④ 混ぜ合わせた◆を加え、絡ませながら焼き、タレにとろみが付いたら火を止める
     Add mixed ◆ and cook both sides with sauce, then turn off the heat when the sauce thickens.
⑤ 炊き上がったご飯の上に④をタレと共にのせ、お好みで刻み海苔をのせる
     Put ④ on the cooked rice with sauce and add shredded seaweed nori (Optional) on top.

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