カツ丼【Pork Cutlets and Egg Bowl】
Katsu Don
*This recipe uses The 「Chicken and Egg Bowl」 and The 「Pork Tenderloin Cutlets」.
I used this Dashi packet ↑ that can be purchased at some Costcos or Amazon in the USA.
材料 (3人分)
ヒレカツ or 他の部位の豚カツ 3人分
玉ねぎ 1/2個 (170g)
水 アメリカの1カップ (約240ml)
出汁パック 1パック
◆ 砂糖 大さじ1
◆ 酒 or 白ワイン 大さじ2
◆ みりん 大さじ2
◆ 醤油 大さじ3
卵 6個
炊き上がったご飯 適量
青ねぎ お好みで
Ingredients (Serves 3)
3 Servings of Pork Cutlets or you can use this Pork Tenderloin Cutlet recipe
1/2 Onion (170g)
1 Cup Water
1 Dashi packet
◆ 1 Tbsp Sugar
◆ 2 Tbsp Sake or White wine
◆ 2 Tbsp Mirin
◆ 3 Tbsp Soy sauce
6 Eggs
Cooked rice
Green onion (Optional)
作り方 Directions
① 玉ねぎをスライス、豚カツは一口大に切る
Slice the onion and cut the cooked cutlets into easy to eat pieces.
② 鍋かフライパンに水と出汁パックを入れ火にかけ、沸騰させる
Put the Dashi packet and water in the pot or pan and bring to boil.
③ 弱火で5分程煮出した後、出汁パックを取り出す
Reduce heat and simmer for about 5 minutes, then remove dashi packet.
④ ③に◆を入れて混ぜ、玉ねぎを加える
Put ◆ in ③ and mix it, then add onion.
⑤ 卵をボウルに入れて溶き、玉ねぎに火が通ったら豚カツを加える
Beat eggs in a bowl, then add cutlets when chicken is cooked thoroughly.
⑥ 溶いた卵の2/3量を⑤の上に加える
Add 2/3 of the beaten eggs on ⑤.
⑦ 鍋の縁の卵が固まったら、残りの卵を鍋の縁に回し入れて火を止め、蓋をして5分程蒸らす
When the eggs on the edge of the pot have hardened, add all beaten eggs around the edge of the pot, then turn off the heat and cover to steam for about 5 minutes.
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