酢飯【Sushi Rice】

Sumeshi


材料 (米3合分)
米 3合
◆ 米酢 アメリカの1/3カップ (約80ml)
◆ レモン汁 大さじ3
◆ 砂糖 大さじ2
◆ 塩 小さじ1

Ingredients (3 cups rice)
3 Cups Rice
◆ 1/3 Cup Rice vinegar 
◆ 3 Tbsp Lemon juice 
◆ 2 Tbsp Sugar 
◆ 1 Tsp Salt  

作り方 Directions
① 炊飯器の寿司水位・寿司モード、若しくは固めに米を炊く
     If using a rice cooker, select the sushi setting and fill water to the sushi rice line or if using another method cook rice harder than usual.
② 炊き上がったご飯を寿司桶やボウルに移し、混ぜ合わせた◆を加え、切るように混ぜる
     Transfer the cooked rice to a sushi tub or bowl, then add the mixed ◆ and mix use a cutting motion.


This blog uses the Amazon Affiliate Program.

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】