酢飯【Sushi Rice】
Sumeshi
材料 (米3合分)
米 3合
◆ 米酢 アメリカの1/3カップ (約80ml)
◆ レモン汁 大さじ3
◆ 砂糖 大さじ2
◆ 塩 小さじ1
Ingredients (3 cups rice)
3 Cups Rice
◆ 1/3 Cup Rice vinegar
◆ 3 Tbsp Lemon juice
◆ 2 Tbsp Sugar
◆ 1 Tsp Salt
作り方 Directions
① 炊飯器の寿司水位・寿司モード、若しくは固めに米を炊く
If using a rice cooker, select the sushi setting and fill water to the sushi rice line or if using another method cook rice harder than usual.
② 炊き上がったご飯を寿司桶やボウルに移し、混ぜ合わせた◆を加え、切るように混ぜる
Transfer the cooked rice to a sushi tub or bowl, then add the mixed ◆ and mix use a cutting motion.
This blog uses the Amazon Affiliate Program.