イワシ御飯【Sardine Rice】

Iwashi Gohan


アメリカでも青魚を摂取できるよう、手軽に入手できるイワシ缶を使った炊き込みご飯のレシピです。

*このレシピでは、炊飯器を使用します。
*This recipe uses a rice cooker.

材料 (米2合分)
米 2合
イワシ缶 1缶 (オリーブオイル漬け)
酒 or 白ワイン 大さじ2
みりん 大さじ2
醤油 大さじ2
青ねぎ お好みで

Ingredients (2 cups rice)
2 Cups Rice
1 Sardine can (in olive oil)
2 Tbsp Sake or White wine
2 Tbsp Mirin
2 Tbsp Soy sauce
Green onion (Optional)

作り方 Directions
① 洗った米を炊飯器の中へ入れる
      Put washed rice into the rice cooker.
② 酒・みりん・醤油を加える
     Add the sake・mirin・soy sauce.
③ 白米2合の水位ラインまで水を足し、混ぜる
     Add water to the 2 cups white rice line then stir.
④ イワシを③の上に乗せる
     Put the sardines without oil in the rice cooker.
⑤ 普通炊きで炊飯
     Cook on regular setting.
⑥ お好みで、炊き上がったご飯に刻んだ青ねぎを加え、混ぜる
     After the rice is done, combine the chopped green onion (optional) and then mix.


*使用したイワシ缶 ↓ *I used this Sardines can ↓

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】