ケール菜飯【Rice with Kale】

Kale Nameshi

アメリカで入手しやすいケールを使った菜飯です。

材料 (米2合分)
炊き上がったご飯 2合分
刻んだケール 6 oz (170g)
油 大さじ1
塩 小さじ1
胡麻油 小さじ2
煎り胡麻 お好みで

Ingredients (2 cups rice)
2 Cups of Cooked rice 
6 oz Chopped kale (170g)
1 Tbsp Oil
1 Tsp Salt 
2 Tsp Sesame Oil
Roasted sesame seeds (Optional)

作り方 Directions
① フライパンで油を熱し、刻んだケールを炒める
     Preheat a frying pan and add the oil, add the chopped kale and stir fry.
② しんなりしてきたら塩を加え、茎が柔らかくなるまで炒める
     When kale leaves becomes soft, add the salt and stir fry until the stems are soft.
③ 炊き上がったご飯に②と胡麻油、(お好みで) 炒り胡麻を加えて混ぜる
     Combine ② and sesame oil and the roasted sesame seeds (optional) with cooked rice and then mix.

Popular posts from this blog

スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

きんぴらセロリ【Japanese Style Celery Stir fry】