スフレチーズケーキ【Japanese Style Soufflé Cheese Cake】

Soufflé Cheese Cake

スフレチーズケーキは日本発祥だそうです。

材料 (7 inch round)
クリームチーズ 8oz (226g) 
牛乳 6oz
卵 3個
All purpose Flour 30g
コーンスターチ 10g 
砂糖 70g (生地用35g、メレンゲ用35g) 
レモン汁 大さじ1 
バター 適量
粉砂糖 適量
アプリコットジャム (お好みで)

材料 (9 inch round)
クリームチーズ 10oz (283g)
牛乳  8oz
卵 4個
All purpose Flour 40g
コーンスターチ 13g
砂糖 100g (生地用50g、メレンゲ用50g)
レモン汁 大さじ1.5
バター 適量
粉砂糖 適量
アプリコットジャム (お好みで)

Ingredients (7 inch round)
8oz (226g) Cream cheese
6oz Milk
3 Eggs
30g All purpose flour
10g Cornstarch
70g (35g for cheese base, 35g for meringue) Sugar
1 Tbsp Lemon juice
Appropriate amount of Butter for buttering the cake pan
Appropriate amount of Powdered sugar for sprinkling in the cake pan
Apricot jam (Optional)

Ingredients (9 inch round)
10oz (283g) Cream cheese
8oz Milk
4 Eggs
40g All purpose flour
13g Cornstarch
100g (50g for cheese base, 50g for meringue) Sugar
1.5 Tbsp Lemon juice
Appropriate amount of Butter for buttering the cake pan
Appropriate amount of Powdered sugar for sprinkling in the cake pan
Apricot jam (Optional)

作り方 Directions
① クリームチーズ・牛乳・砂糖半分を電子レンジで1分から2分程温めたら泡立て器で混ぜ、冷蔵庫で冷やしておく
     Heat the cream cheese・milk・half of the sugar in the microwave for about 1 to 2 minute and mix it with a whisk, then cool in the refrigerator.
     
② バターを塗った型にパーチメントシートを貼り付け、パーチメントペーパーの内側にもバターを塗り粉砂糖を振る
     Butter the inside of the cake pan, then apply a sheet of parchment paper to the buttered cake pan, then butter the inside of the parchment paper, and sprinkle with powdered sugar.
     
③ All purpose flourとコーンスターチを合わせて振るう
     Sift all purpose flour and cornstarch.
④ 卵白と卵黄に分け、卵白は冷蔵庫に入れておく
     Separate the egg whites and yolks then put the egg whites in the refrigerator.
⑤ 冷やした①に卵黄を一個ずつ加えて混ぜ、③も加えて混ぜる
     Add the egg yolks one by one to the chilled ① and mix. Then add ③ and mix too.
⑥ オーブンを360°Fで予熱を開始する
     Preheat the oven to 360°F.
⑦ 冷やしておいた卵白に残りの砂糖を3回に分けて加えながらハンドミキサーで混ぜ、メレンゲを作る
     Add the remaining sugar to the chilled egg whites in three batches while mixing with a hand mixer to make meringue.
     
⑧ ⑤に⑦の1/3を加えて混ぜる
     Add 1/3 of ⑦ to ⑤ and mix.
⑨ ⑧と残りの⑦をメレンゲが潰れないように混ぜる
     Mix ⑧ and the remaining ⑦ together, being careful not to crush the meringue.
⑩ 型より大きめの器に湯を張り、360°Fで20分、340°Fに下げて約50分湯煎焼きにする
     Fill a container larger than the cake pan with hot water and bake at 360°F for 20 minutes, then reduce the temperature to 340°F and bake for about 50 minutes.
     

     




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