冷やし中華 (胡麻ダレ)【Cold Ramen with Sesame Sauce】

Hiyashi Chuka

*冷やし中華は日本発祥だそうです。
*アメリカで入手しやすいスパゲティーニとタヒニ(胡麻ペースト)を使用します。

*重曹はアルミを変色させるそうなので、ステンレスなどアルミ以外の鍋を使用して下さい。
*Baking soda discolors aluminum, so use a pot other than aluminum such as stainless steel.

材料 (3人分)
水 3 qt (約2.8リットル)
食用重曹 (ベーキングソーダー) 大さじ3 
スパゲティーニ (スパゲティーでも) 270g
お好みのトッピング (胡瓜・ハム・錦糸卵など)
タレ
タヒニ (胡麻ペースト) 大さじ3
酢 大さじ3
醤油 大さじ3.5
砂糖 大さじ1
胡麻油 大さじ1

Ingredients (Serves 3)
3 qt Water
3 Tbsp Baking soda
270g Spaghettini or Spaghetti
Toppings (Cucumber・Ham・Egg)
Sauce
3 Tbsp Tahini (Sesame paste)
3 Tbsp Vinegar 
3.5 Tbsp Soy sauce 
1 Tbsp Sugar 
1 Tbsp Sesame oil

作り方 Directions
① タレの材料をよく混ぜ合わせる
  Mix the sauce ingredients well.
② アルミ以外の大きめの鍋に水を沸かし、重曹を入れる (重曹を入れる際、泡立つので注意)
     Boil water in a large pot other than aluminum and add baking soda. (Be careful when adding baking soda as it foams)
③ スパゲティーニを表示より2分長く茹で、吹きこぼれそうになったら、火を小さくする
     Boil the spaghettini 2 minutes longer than using the directions time. If it starts to boil over, reduce the heat.
④ 茹で上がったスパゲティーニを冷水で洗う
     Rinse the boiled spaghettini with cold water. 
⑤ 水を切った④を器に移し、お好きなトッピングとタレを加える
     Transfer the drained ④ to a bowl then, add toppings of your choice and sauce.


*使用したタヒニ ↓ *I used this Tahini ↓



 

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