天津飯【Crab Omelette on Rice】

Tenshinhan


*天津飯は日本発祥だそうです。
*アメリカで入手しやすいコーンスターチでとろみをつけます。

材料 (2人分)
蟹の身 or カニカマ 80 ~ 100g
卵 3個
◆ 水 4oz (アメリカの1/2カップ)
◆ 砂糖 大さじ1/2
◆ 醤油 大さじ1/2
◆ 米酢 大さじ1/2 
◆ オイスターソース 大さじ1/2
◆ コーンスターチ 小さじ1
胡麻油 小さじ1
油 適量
炊き上がったご飯 適量
茹でた枝豆やグリーンピース (お好みで)

Ingredients (Serves 2)
80 ~ 100g Crab meat or Imitation crab meat 
3 Eggs
◆ 4 Oz Water (1/2 Cup)
◆ 1/2 Tbsp Sugar 
◆ 1/2 Tbsp Soy sauce 
◆ 1/2 Tbsp Rice vinegar 
◆ 1/2 Tbsp Oyster sauce 
◆ 1 Tsp Corn starch 
1 Tsp Sesame oil
Oil for baking omelette
Cooked rice
Boiled edamame or green peas (Optional)

作り方 Directions
① 裂いた蟹の身 or カニカマと卵を混ぜ合わせる
     Break apart the crab meat or imitation crab meat and mix with eggs.
② 混ぜ合わせた◆を火にかける
     Mix ◆ then heat it.
③ ②の色が変わり、とろみがついたら胡麻油を加えて火を止める
     When the color of ② changes and becomes thick, add sesame oil and turn off the heat.
④ 別のフライパンで油を熱し、①の半分 (1人分ずづ) 焼く
     In a separate pan heat the oil and bake half of ① (Cooking one serving at a time).
⑤ 炊き上がったご飯の上に④をのせ、③をかけ、お好みで茹でた枝豆やグリーンピースを飾る
     Place ④ on top of the cooked rice, pour ③, and garnish with the boiled edamame or green peas (Optional).


 *使用したカニカマ ↓ *I used this Imitation crab ↓

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